stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

B12 Vital, un plus pentru organismul nostru

Ca să fiu sănătos nu înseamnă că trebuie să renunţ la mâncărurile preferate. Varietatea culinară şi cantitatea moderată, după aceste reguli mă ghidez. Ca să fiu sănătos înseamnă să consum: legume, fructe, pâine, cereale, cartofi, orez, paste făinoase, fără vreun fel de restricţii. 

Consum o cantitate însemnată de fructe şi legume fiindcă îmi ajută starea generală de sănătate, reducand în acelaşi timp riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Din fructe şi legume organismul absoarbe vitamina A, vitamina C, acid folic şi minerale ca: fierul, calciu si magneziu. 
Aceste produse au un conţinut scăzut de grăsimi şi sodiu, şi sunt o sursă eficientă de fibre. 

Principalele mese ale zilei, dar şi gustarile le realizez din aceste alimente. Nu numai că oferă organismului energia necesară pentru întreaga zi, aceste alimente sunt o sursă eficientă de fibre, complexul vitaminic B, calciu şi fier. Aici se găsesc: orezul, pastele, cartoful dulce, bananele etc. 

Dar ce mă fac când pielea devine palidă sau îngălbenită, când mă simt obosit, am senzaţia de înţepături, temperatura corpului este ridicată sau vederea nu mă mai ajută?
Desigur, merg la medicul de familie, iar el îmi va spune că îmi lipseşte o vitamină din organism, şi anume: B12.

Ce este această vitamină?

Vitamina B12 face parte din familia vitaminelor B, alaturi B1, B2, B3, B6 şi B9 şi este necesară pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi producţia de celule roşii.
Cobalmina este supranumită şi „vitamina roşie” datorită rolului esenţial pe care îl are în transportul oxigenului în organism şi în sinteza hemoglobinei, substanţă prezentă în globule roşii din sânge (eritrocite).
Datorită proprietăţilor sale, vitamina B12 este necesară pentru funcţionarea normală a sistemului nervos şi a creierului.
Vitamina B12 este hidrosolubilă, ceea ce înseamnă că se dizolvă în apă. Ea nu poate fi stocată în organismul uman pentru utilizare ulterioară, aşadar avem nevoie în fiecare zi de un aport de B12.

Cum apar carenţele de vitamina B12

Carenţele de cobalmina apar atât printr-o alimentaţie deficitară, cât şi din cauza unor tulburări care pot afecta modul în care este absorbită vitamina de către organism.

Pacienţii care suferă de gastrită, ulcer sau sindrom de reflux gastro-esofagian şi administrează medicamente pentru reducerea secreţiei de acid clorhidric din stomac (inhibitori de pompă de protoni) pot dezvolta carenţe de B12.

Persoanele care au boli inflamatorii intestinale (boala Crohn, boala celiacă), precum şi pacienţii care au suferit diverse intervenţii chirurgicale asupra tractului digestiv sunt la fel de expuşi posibilelor stări carenţiale de B12.

Alte cauze care pot declanşa carenţa de cobalmină sunt lupusul şi afecţiunile autoimune, alcoolismul, afecţiunile bacteriene sau parazitare la nivel digestiv.

Există ceva care să aducă un plus de vitamina B12 în organism?

Bineînţeles. B12 Vital, cel care a fost lansat de curând pe piața din România, şi este un supliment alimentar care aduce un plus de energie şi este ideal pentru stres. Mai mult, combate extenuarea, reduce oboseala și îmbunătățește calitatea somnului.

B12 Vital nu este un medicament, ci este o vitamină hidrosolubilă esențială pentru organism, un supliment produs de WÖRWAG Pharma, o companie germană cu un renume foarte bun la nivel internațional.

Recomandarea de administrare este de 1 comprimat B12 Vital pe zi, înghiţit întreg cu o cantitate suficientă de apă, de preferinţă înainte de micul dejun. A se reţine că substanţa activă este vitamina B12.