stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Albacher, berea preferată a românilor

Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume, însă puţini oameni îi ştiu  secretele, cunoscând cu adevărat cum să aleagă între o bere bună, sănătoasă, şi un fake cu mult alcool, făcut din tot felul de chimicale.

Trebuie ştiut din start că cea mai bună bere este cea nepasteurizată, fără porumb şi chimicale adăugate.

Consumată cu moderaţie (2 pahare pe zi pentru bărbaţi şi un pahar pentru femei), berea la PET-uri, la doză sau sticlă, este băutura de care ne putem bucura nu doar pentru savoarea ei, ci şi pentru beneficiile acesteia asupra sănătăţii.

O bere de calitate trebuie să fie obţinută din malţ, hamei, drojdie şi apa. Aceasta conţine  o cantitate importantă de vitamine (B1, B2, B5, B6, B9, PP, H, inozitol), săruri minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, zinc, fluor şi mangan), aminoacizi, glucide şi proteine.

Datorita conţinutului ridicat de vitamine, specialiştii spun că berea, consumată cu moderaţie este utilă pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, potasiului din compoziţia ei ajută la scăderea nivelului de colesterol şi a tensiunii arteriale.

Berea blondă sau berea brună?
Nu există o diferenţa foarte mare între cele două. Berea blondă se obţine din malţ blond, iar cea brună din malţ torefiat sau din malţ brun, care dă culoarea specifică. De aceea, alegerea berii se face în funcţie de preferinţele/gusturile fiecăruia.

Care este mai bună, cea la PET, cea la doză sau cea la sticlă?

Teoretic, un consum regulat de băuturi acide ambalate în sticle din plastic devine periculos în timp, putând duce la apariţia cancerelor de sân, uterin şi prostată. În componenţa ambalajelor de plastic se găsesc ftalaţi, iar aceştia pot migra în lichidele din sticlă. S-a dovedit faptul ca migrarea ftalaţilor din plastic este mai puternică atunci când PET-urile sunt expuse la soare, lucru care se poate întampla uneori chiar înainte ca berea să fie cumparată, din cauza depozitării necorespunzătoare.
Pe de altă parte, la berea la cutie, pericolul este reprezentat de ionii de aluminiu, care au un efect toxic şi pot favoriza apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson, dar şi a anemiei şi afecţiunile pulmonare; cât despre berea la sticlă, se spune că sticla ajută berea să îşi păstreze intact gustul, dar acesta este doar un mit.

O bere de nota 10

În magazine există multe formule de bere care au în compoziţie aditivi ce sunt folosiţi pentru menţinerea spumei. Din nefericire, berea poate fi falsificată prin adaos de apă sau alcool, prin utilizarea surogatelor de malţ (pir-glucoză) sau de hamei (pelin, gentiană, etc.), adaos de îndulcitori naturali (zahăr, dextrine, glucoză) sau artificiali (zaharină - E954, ciclamaţi - E952, aspartam - E951), adaos de antiseptici şi neutralizanti (dioxid de sulf E220 şi sulfiţi, acid salicilic, acid boric E284) şi prin adaos de coloranţi, cum ar fi caramelurile - E150.

O bere de 10 trebuie mai întâi să fie produsă de oameni de 10, cu tehnologie de nota 10. Așadar, undeva în Transilvania, mai exact în localitatea Lancrăm, localitate aflată în apropiere de Sebeș (Jud. Alba), se află o fabrică. Poziționată strategic, în centrul țării, se aude, din punct de vedere tehnologic, că este una dintre cele mai moderne din lume, spun oficialii săi. Fără foc nu există fum, așadar să vedem argumentele.

O bere în care îmi scot pălăria este berea Albacher. Produsă de către Romaqua Group la fabrica din Sebeș, pusă în funcțiune pe 1 mai 2008, fabrică ce înglobează cele mai moderne tehnologii existente pe plan mondial, și singura fabrică din România care are microfiltrare pe tot fluxul de producție, această bere are parte de un proces de microfiltrare la rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii, stabilizarea făcându-se prin filtrare prin agaroza, extract din alga agar-agar, care este, de asemenea, o tehnologie ultramodernă, ecologică şi fără reziduuri. Fiind complet nepasteurizată, se obţine o bere vie, cu gust unic, caracterizată de o prospeţime inconfundabilă.

LA MULŢI ANI, ALBACHER!
Anul acesta, berea Albacher împlineşte 10 ani de când se află în România, iar în tot acest timp, la fabrica de la Lancrăm s-au îmbuteliat 10 milioane hectolitri de bere şi s-au derulat investiţii de 70 milioane de euro. Fabrica de bere Sebeş înglobează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, fiind una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume. Realizată după o reţetă tradiţională germană şi folosind tehnologii de ultimă oră, berea are un caracter distinct şi o aromă naturală echilibrată.

Aşadar, beţi Albacher şi bucuraţi-vă de un gust extraordinar!