stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Cum să faci o mansardă în trei paşi simpli

Mansardă dintr-un pod? Ha! Greu de tot…

Aşa pare la prima vedere, dar de fapt este foarte uşor. Ce parte a mansardei este complicată, anume ferestrele plus cele care asigură izolarea podului pentru a-l transforma în mansardă. Restul punctelor forte pentru a face mansarda locuibilă sunt floare la ureche şi depind de gusturile şi de nevoile fiecăruia.

Iată cum am transformat eu podul în mansardă şi cum am câştigat un spaţiu locuibil suplimentar.

Primul pas a fost acela de a realiza unu plan. Am cerut sfatul unui specialist pentru că detaliile variau de la alte poduri pe care le-am văzut la alţi prieteni la al meu şi au fost multe chestii de care a trebuit să ţin cont astfel încât viitoarea mea mansardă să fie practică şi eficientă. Am achiziţionat, deci, materialele necesare şi m-am apucat de treabă.
Proiectul mansardei locuibile a conţinut şi modul în care trebuiau orientate ferestrele. La orice mansardă făcută cu cap este foarte important ca sursa naturală de iluminat să fie poziţionată corespunzător fiindcă ferestrele nu vor fi orientate normal, ci vor fi orientate după modul în care este dispus acoperişul.

Această tranformare a podului într-o încăpere locuibilă presupune existenţa unei foarte bune termoizolaţii. Aşa am făcut şi eu, am izolat termic această încăpere, cea mai potrivita soluţie pe care am avut-o la îndemână a fost vata minerală. Este cea mai bună alegere în raportul preţ - calitate, are o eficienţa termică excelentă.

Al doilea pas: am ales podelele potrivite, şi anume scânduri de brad. Am zis că arată foarte bine, sunt durabile, iar lăcuite şi date cu baiţ sunt o minunăţie.

Al treilea pas şi ultimul: accesul în mansardă, un detaliu de care nu aveam cum să uit. M-am rezumat la o scară clasică, din lemn. Ştiam de la bun început că mansarda locuibilă poate avea o cale separată de acces, dar şi una prin interiorul casei.

O aplicaţie pentru toţi

Velux a lansat o aplicație ce le oferă proprietarilor de case șansa de a proiecta design-ul propriei camere, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360° și în realitate virtuală.

MyDaylight VELUX mie unul mi-a fost de mare ajutor la reamenajarea podului. Cu ea pot observa cum razele soarelui pot revigora și aduce beneficii încăperii, pe ecranul smartphone-ului. Ea se potrivește și pe Iphone, și pe Android, și se poate descărca printr-o simpla accesară a App Store sau Google Play Store.

Această aplicație utilizează tehnologia avansată de gaming, este gratuită și oferă oricui posibilitatea de a surprinde efectele luminii naturale asupra căminului său, printr-o simulare 360° și în realitatea virtuală.