stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Îți mai torn un Albacher?

Berea, pentru mine, este acea băutură amară care te ameţeşte dacă o bei repede şi incorect. În plus, ea nu se bea caldă. Românul are o vorbă: “Rece îmi place berea şi soacra (aici e valabil pentru cine nu se înţelege cu soacra J))”.
Să bei bere înseamnă să fii cu prietenii la grătar, înseamnă vizionarea unui meci de fotbal sau  mai înseamnă sfârşitul unei zile de muncă istovitoare. Berea se potriveşte perfect cu cele scrise mai sus.

Pe lângă toate acestea, berea este un fel Cenuşăreasa, când vine vorba de asocieri culinare. Mulţi oameni vorbesc de vinul potrivit pentru mâncare şi mai puţin despre berea potrivită. Berea face echipă bună cu aproape orice fel de mâncare, dar eu vreau să vă surprind cu câteva reţete în care această băutură are pentru mine nota 10.

Aşadar: Marinarea cărnii de pui în bere
Folosiţi un amestec de bere, cidru de mere, zahăr, sare, scorţişoară, frunze de dafin, boabe de piper şi cuişoare în care să lăsaţi carnea la marinat cel puţin 4 ore înainte să o frigeţi pe grătar. O altă idee: pregătiţi fripturi gustoase. Adică, în loc de vin folosiţi bere pentru fripturile la cuptor, pentru tocăniţe sau pentru cele pregătite în slow cooker. Aromele din bere se potrivesc şi lângă carnea de porc şi lângă cea de vită, dar şi lângă midii, scoici, crabi sau creveţi.
SECRETUL: Este vorba de găsirea unei beri care este echivalentă tipului de carne. Orice carne de vită robustă şi bogată sau alimentele bogate trebui să aibă alături o bere bună, pentru a se ridica la nivelul acestui tip de carne. Acestea sunt berile transilvănene!
Berile din grâu merg foarte bine în special cu şunca/jambonul, întrucât dulceaţa berii contrastează cu salinitatea cărnii de porc.
De exemplu, o bucată de şuncă acoperită cu o glazură picantă. Această reţetă foloseşte 5 tipuri de condimente sau cuişoare, ambele potrivindu-se perfect cu notele delicat-picante ale berii de grâu.

DE CE ESTE BUNĂ BEREA!

1. Berea plus mâncarea egal armonie perfectă
Ştiu că vinul este prima băutură la care vă gândiţi atunci când serviţi masa, dar unele mâncăruri merg mult mai bine cu bere. De exemplu, mâncarea picantă, burgerii, aripioarele de pui.

2. Berea este cea mai nutritivă băutură alcoolică
Vinul primeşte toate aplauzele, dar berea poartă laurii fiindcă are mai mulţi antioxidanţi. În plus, este mai bogată în proteine şi vitamina B, fier, calciu, fosfat şi fibre.

3. Berea este bună pentru inimă
Indiferent că sunteţi femeie sau bărbat, consumul de bere vă menţine inima sănătoasă. Nu în exces! Aveţi nevoie de o singură bere pe zi ca să vă menţineţi sănătatea cardiacă.

4. Previne pietrele la rinichi
Consumul de bere previne formarea calculilor renali. Cei care beau bere regulat au cu 41% mai puţine şanse să sufere de această problemă.

5. Gătitul cu bere este delicios.

Dacă sunt un băutor de bere înrăit, nu o pot spune cu exactitate. Nu beţiv, clar, ci băutor de bere în împrejurări frumoase şi cu oameni frumoşi lângă mine. Vreau, totuşi, să arăt clar ce bere se potriveşte zodiei mele.

Eu sunt născut în zodia Fecioară, nu mă sfiez să o spun. Deci, se spune aşa…

“Este foarte posibil ca majoritatea maeștrilor berari să se fi născut sub semnul zodiei mele! Posed un simț critic de invidiat și niciun gust nu mă va putea păcăli vreodată. Astfel, voi prefera oricând o bere cu o paletă de arome ascunse, delicate, care să îmi pună simțurile pe roate și să îmi dea toată energia de care am nevoie. Rămân, totuși, cu picioarele pe pământ și sunt în control cu limitele mele!” V-am zis că nu sunt un beţivan? J)

Şi fiindcă tot sunt la capitolul bere bună, în urmă cu vreo 8 ani, în timp ce mă întorceam de la o partidă de fotbal cu un amic bun, am zis să ne oprim la primul magazine ce avea să ne iasă în cale şi să luăm o bere; aşa pe drum, că nu avea nimic (domnilor poliţişti, ne iertaţi că am băut pe stradă, ne era foarte sete!). Vară fiind şi târziu totodată, în frigidere nu mai era decât Albacher la doză. Mai băusem bere până atunci, dar odată ce am gustat din Albacher, am simţit diferenţa.
Gustul fin, uşor amărui şi spuma hrănitoare (cum spunea amicul meu), m-a făcut să mai cumpăr. Zic de multe ori că reclamele la tv sunt bune, dar până nu încerci produsul, nu ai de unde să ştii. La mine a fost pură întâmplare, nu am urmărit reclamele, iar de atunci consum doar Albacher. În special la pet-uri de 0,5. Uneori le mai port în rucsac, când mă duc la fotbal, iar la micile întreruperi ale jocului deschid capacul auriu şi îmi potolesc setea.

Azi, după atâta timp, aflu că Albacher avea la acea vreme în România, 2 ani, adică 10 acum. Nici nu ştiu când a trecut timpul, dar sincer să fiu a trecut tot la fel de mult de când m-am informat despre ea. Așadar, undeva în Transilvania, mai exact în localitatea Lancrăm, localitate aflată în apropiere de Sebeș (Jud. Alba), se află fabrica ei. Poziționată strategic, în centrul țării, se aude, din punct de vedere tehnologic, că este una dintre cele mai moderne din lume.
Iată şi dovada că Albacher-ului, eu i-am spus că are nota 10 în urmă cu mulţi ani…

În fabrică totul este din inox curat. Printre cazanele uriaşe se plimbă puținii angajați pe care fabrica îi are. Computerele formează masa de lucru, iar Maestrul berar nu lipsește din peisaj decât noaptea, când se odihnește în patul său de acasă.

Fabricația acestei beri se urmărește, după cum am spus, pe computere. Doar un singur inginer studiază deciziile pe care le ia computerul în prima etapă – de la transformarea prin fierbere a malțului de orz în must, reacție care se petrece în cazanele uriașe, până la produsul finit.

Rețeta berii poartă amprenta maeștrilor din Germania. Tot acest proces automatizat împreună cu materia primă adusă din import duc la calitatea superioară a berii.

Categorie: lager premium (4,5 -5% alcool), o bere ușoară, cu un gust fin

Această bere este nepasteurizată. Tehnologia de ultimă generație a făcut să fie eliminate mai multe procese vechi în fabricarea industrială a berii în România (filtrarea prin kieselgur, pasteurizarea și stabilizarea prin PVPP sau Silicagel).
Apa, ingredientul principal, este adusă din munții Șureanu, și microfiltrată mecanic: nu se adaugă aditivi pentru tratarea acesteia, aditivi care ar putea să strice gustul berii. Mai mult, microfiltrarea se face pe întreg procesul de fabricație. Stabilizarea se face prin filtrare prin agaroză, un extract din alga agar-agar, o tehnologie ultramodernă, ecologică și fără reziduuri.

După aproximativ 7-8 ore de fierbere și pregătire, mustul de bere este răcit la 9 grade, i se adaugă drojdiile selecționate, de cultură, și este lăsat la fermentare timp de 8 zile. Așa se transformă amidonul în alcool.
Faza de maturare a berii este următoarea: se răcește la minus un grad, apoi își desăvârșește gustul timp de 2-4 săptămâni, înainte de a ajunge în sticle.

Oxyproof. Garanția prospețimii

Sistemul barieră OxyProof, inovație tehnologică ce include atât capacul cât și materialul PET al ambalajului, împiedică simultan pierderea dioxidului de carbon și pătrunderea în interior a oxigenului, garantând prospețimea și savoarea berii Albacher.

ALBACHER aparține de Romaqua Group, o companie cu capital autohton privat, cu 20 de ani de activitate, ce are în portofoliu 9 bran­duri: Borsec (ape minerale na­turale natural carbogazoase şi plate), Stânceni (apă mi­ne­rală naturală carbogazoasă), Aquatique (apă minerală na­tu­rală oli­gominerală plată), Giusto (băuturi răcoritoare carbogazoase), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Giusto Elektrik (băutură energizantă), Albacher, Dorfer şi Mühlbacher  (bere).  Borsec este liderul pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group are 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 160 milioane de euro.

Pe lângă toate acestea, Grupul a mai lansat două branduri de bere, Dorfer şi Mühlbacher.

Albacher este prezent pe piaţă cu sortimentele Albacher Premium, Albacher Winter, Albacher de Paști şi Albacher Radler, acestea fiind îmbuteliate atât la PET şi doză, cât şi la sticlă.

Dozele de bere Albacher au fost primele din România cu protecție din folie de aluminiu.

În cei 10 ani, la fabrica din Sebeş s-au îmbuteliat 10 milioane hectolitri de bere şi s-au derulat investiţii de 70 milioane de euro. Fabrica de bere Sebeş (localitatea Lancrăm) înglobează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, fiind una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume. Realizată dupa o reţetă tradiţională germană şi folosind tehnologii de ultimă oră, berea are un caracter distinct şi o aromă naturală echilibrată.

LA MULȚI ANI, ALBACHER!
Anul acesta, Berea Albacher împlinește în 2018 zece ani de la lansare. Și în prag de sărbătoare, voi bea cu prietenii un pahar din măestria cu care este făcută. Vom ciocni ca să se audă până la Lancrăm, gândindu-ne că nu i-ar sta rău cu încă o distincție Gold Award la competiția internațională World Selection, organizată de Monde Selection Belgia.