stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Mansardă? Cu Velux spui "Gata, am reuşit!"

Există oare cineva care nu îşi doreşte să aibă o mansardă? Nu cred!

Podul casei este un spaţiu nu numai în care doarme pisica, ci şi pentru a locui noi. Dar ca să transformi acest pod într-o mansardă, uneori ai nevoie de idei geniale pentru a-ţi amenanja podul. Pentru curioşii care vor să vadă cum va arăta locul cel mai ignorat din casa lor în ceva cu totul special, iată câteva idei de mansardare pe care eu le-am avut şi pe care doar pe unul l-am pus în practică…

Primul lucru pe care trebuie să îl ştiţi când vine vorba de idei de mansardare este că arhitecţii au câteva condiţii pe care trebuie să le respectaţi.  Ei spun că o mansardă trebuie să aibă cel puţin următoarele dimensiuni: confort minim 1,80 metri, confort optim 2,20 metri, iar dacă vreţi confort maxim, minim 2,50 metri. Dacă podul nu îndeplineşte aceste condiţii, trebuie înălţată tâmplăria acoperişului sau, în cel mai bun caz, dacă înălţimea nivelului inferior o permite, trebuie coborât planşeul mansardei.

Apoi necesită izolaţie termică, cu plăci din polistiren la exterior şi vată minerală la interior, pe partea de sus a acoperişului. Asta neapărat! Geamurile trebuie să fie obligatoriu diferite de celelalte ale casei. Se recomandă geamurile din tâmplărie din PVC, aluminiu sau din lemn stratificat şi, mai mult decât atât, faţă de geamurile normale, acestea trebuie prevăzute cu sorturi de etanşare.

Cel mai important aspect de care trebuie ţinut cont este pardoseala: ea poate fi alcătuită din scândurile montate pe grinzile mansardei. Cei care se ocupă de planul podului sunt arhitecţii, ei vor stabili locul stâlpilor şi al grinzilor de susţinere, adică sutructura de rezistenţă. 

Mansarda poate fi:
-          dormitor
-          biroul personal
-          locul de depozitare a hainelor
-          minicinematrograf
-          sală de forţă
-          bucătărie

Velux şi aplicaţia sa

Velux a lansat o aplicație ce le oferă proprietarilor de case șansa de a proiecta design-ul propriei camere, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360° și în realitate virtuală.

MyDaylight VELUX mie unul mi-a fost de mare ajutor la reamenajarea podului. Cu ea pot observa cum razele soarelui pot revigora și aduce beneficii încăperii, pe ecranul smartphone-ului. Ea se potrivește și pe Iphone, și pe Android, și se poate descărca printr-o simpla accesară a App Store sau Google Play Store.

Această aplicație utilizează tehnologia avansată de gaming, este gratuită și oferă oricui posibilitatea de a surprinde efectele luminii naturale asupra căminului său, printr-o simulare 360° și în realitatea virtuală.