stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Simpla stare de spirit

Nu știu câți români știu că țara noastră se situează pe locul al 7-lea în Europa în ceea ce privește consumul de bere pe cap de locuitor; pe primele locuri în top situându-se Cehia, Germania şi Austria. Aceste date nu sunt deloc îngrijorătoare în condiţiile unui consum moderat, ba, mai mult, un pahar cu bere băut zilnic nu dăunează, ci chiar ajută. Berea hidratează şi, spre deosebire de băuturile răcoritoare carbogazoase, consumate în exces mai ales vara, aduce organismului şi vitamine şi minerale.

Cum alegi o bere bună

Nu este pretenție, ci rafinament, să alegi o bere bună. Cel mai important în alegerea berii este, evident, gustul. Însă mai sunt și alte criterii după care putem face selecţia din varietatea de tipuri de bere de pe piaţă, astfel încât beneficiile să depăşească riscurile. Pentru mine, o bere bună este cea nepasteurizată, fără porumb şi chimicale adăugate. Aşa că, dacă vreau să gust una de calitate, merg spre berile ce provin din fabrici serioase. Chiar dacă preţul este şi el un factor esenţial, nu am cum să nu sesizez că gustul extraordinar.

Cerealele și apa sunt cheia

Am spus că gama de bere este foarte variată, cuvinte valabile şi în privinţa cerealelor din care este produsă această băutură. Dar, atenție, şi aici tot gustul face diferența. Pentru sănătate nu contează prea mult din care cereală este făcută berea, deşi noi ştim că berea făcută din porumb nu e grozavă. Contează foarte mult materia primă, calitatea cerealelor adică. Acestea trebuie să fie malţificate aşa cum trebuie şi, evident, hameiul joacă rolul cel mai important, fiindcă dă calităţile hedonice: gust, miros, aromă. Şi hameiul creşte în zone mai nordice, de aceea e posibil să fie considerată mai bună berea germană. Totuși, este doar un mit!

Berea nu poate fi falsificată

Unul dintre avantajele majore ale berii cu adevărat bune, spre deosebire de altele, este că nu există posibilitatea să fie falsificată. Nu există ingredient pentru a fi pus, astfel încât să fie o copie. Berea are un procese de fabricare destul de rapid şi nu se poate obţine altfel decât clasic. Orice s-ar adăuga, înseamnă scumpirea producţiei. Ca o comparaţie, la vin există sticluţe cu arome, de exemplu, care se adaugă şi astfel poate fi falsificat vinul.

8 motive care dovedesc faptul că berea este SĂNĂTOASĂ pentru organism

1. Berea prelungește viața. Cei care consumă în mod regulat sau moderat bere au cu 19% mai puține șanse să moară într-o anumită perioadă de timp decât persoanele care nu gustă o picătură.

2. Berea ajută în lupta contra cancerului. Un ingredient din bere ajută corpul să lupte cu cancerul. Xantomul - un flavonoid care se găsește în hamei, este un antioxidant care inhibă enzimele care cauzează cancer.

3. Berea NU provoacă “burta de bere”. Nu sunt suficiente dovezi știintifice în spatele ideii că berea provoacă acea burtă rotundă. Asocierea dintre bere și obezitate, dacă există, este probabil slabă.

4. Berea impiedică formarea pietrelor la rinichi. Persoanele care beau în mod frecvent bere au cu 41% mai puține șanse să facă pietre la rinichi.

5. Berea are mai puține calorii decât laptele degresat sau sucul de portocale.

6. Berea cu hamei protejează împotriva Alzheimerului. Xantomul poate să protejeze creierul de boli degenerative cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

7. Berea este plină de vitamine. Dacă analizăm berea, am fi uimiți de câți supernutrienți sunt în ea.

8. Berea face oasele mai puternice. Un pahar sau două de bere pe zi ajută la sănătatea oaselor, pentru că este bogată în siliciu, cheia unei densități minerale bogate în oase.

Totuși, sunt și persoane cărora consumul de bere le este interzis. În primul rând, femeile însărcinate, apoi persoanele care suferă de orice înseamnă boală hepatică, de la cele mai uşoare la cele mai grave afecţiuni, au contraindicaţie să bea bere. Nici cei cu diverse afecţiuni inflamatorii digestive, cum sunt gastritele, ileitele, duodenitele nu ar trebui să bea bere. Mai mult, cina ia sedative, hipnotice, barbiturice, are clar contraindicaţie la orice fel de alcool. Nici șoferii nu trebuie să bea vreun pic de alcool.

Cum arată O BERE DE 10
O bere de 10 trebuie mai întâi să fie produsă de oameni de 10, cu tehnologie de 10. Așadar, undeva în Transilvania, mai exact în localitatea Lancrăm, localitate aflată în apropiere de Sebeș (Jud. Alba), se află o fabrică. Poziționată strategic, în centrul țării, se aude, din punct de vedere tehnologic, că este una dintre cele mai moderne din lume, spun oficialii săi. Fără foc nu există fum, așadar să vedem argumentele.
*Conform legii purităţii berii (Germania, anii 1500), aceasta nu poate fi obţinută decât din malţ, hamei, drojdie şi apă.



Curățenie brici, o altfel de muncă și un maestru berar ca la carte
Totul din inox curat, pe lângă care se plimbă cei puținii angajați. Computerele formează masa de lucru, iar Maestrul berar nu lipsește din peisaj decât noaptea, când se odihnește în patul său de acasă.

Fabricația acestei beri se urmărește, după cum am spus, pe computere. Doar un singur inginer studiază deciziile pe care le ia computerul în prima etapă – de la transformarea prin fierbere a malțului de orz în must, reacție care se petrece în cazanele uriașe, până la produsul finit.

Amprenta românească

Rețeta berii poartă amprenta maeștrilor din România. Tot acest proces automatizat împreună cu materia primă adusă din import duc la calitatea superioară a berii.

Categorie: lager premium (4,5 -5% alcool), o bere ușoară, cu un gust fin

Această bere este nepasteurizată. Tehnologia de ultimă generație a făcut să fie eliminate mai multe procese vechi în fabricarea industrială a berii în România (filtrarea prin kieselgur, pasteurizarea și stabilizarea prin PVPP sau Silicagel).

Apa, ingredientul principal, este adusă din munții Șureanu, și microfiltrată mecanic: nu se adaugă aditivi pentru tratarea acesteia, aditivi care ar putea să strice gustul berii. Mai mult, microfiltrarea se face pe întreg procesul de fabricație. Stabilizarea se face prin filtrare prin agaroză, un extract din alga agar-agar, o tehnologie ultramodernă, ecologică și fără reziduuri.

După aproximativ 7-8 ore de fierbere și pregătire, mustul de bere este răcit la 9 grade, i se adaugă drojdiile selecționate, de cultură, și este lăsat la fermentare timp de 8 zile. Așa se transformă amidonul în alcool.
Faza de maturare a berii este următoarea: se răcește la minus un grad, apoi își desăvârșește gustul timp de 2-4 săptămâni, înainte de a ajunge în sticle.

Oxyproof. Garanția prospețimii

Sistemul barieră OxyProof, inovație tehnologică ce include atât capacul cât și materialul PET al ambalajului, împiedică simultan pierderea dioxidului de carbon și pătrunderea în interior a oxigenului, garantând prospețimea și savoarea berii Albacher.
Cred că ați ghicit despre ce bere este vorba; ALBACHER, cea care aparține de Romaqua Group, o companie cu capital autohton privat, cu 20 de ani de activitate, ce are în portofoliu 9 bran­duri: Borsec (ape minerale na­turale natural carbogazoase şi plate), Stânceni (apă mi­ne­rală naturală carbogazoasă), Aquatique (apă minerală na­tu­rală oli­gominerală plată), Giusto (băuturi răcoritoare carbogazoase), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Giusto Elektrik (băutură energizantă), Albacher, Dorfer şi Mühlbacher  (bere).  Borsec este liderul pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group are 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 160 milioane de euro.

Pe lângă toate acestea, Grupul a mai lansat două branduri de bere, Dorfer şi Mühlbacher.

Albacher este prezent pe piaţă cu sortimentele Albacher Premium, Albacher Winter, Albacher de Paști şi Albacher Radler, acestea fiind îmbuteliate atât la PET şi doză, cât şi la sticlă.

Dozele de bere Albacher au fost primele din România cu protecție din folie de aluminiu.

În cei 10 ani, la fabrica din Sebeş s-au îmbuteliat 10 milioane hectolitri de bere şi s-au derulat investiţii de 70 milioane de euro. Fabrica de bere Sebeş înglobează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, fiind una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume. Realizată dupa o reţetă tradiţională germană şi folosind tehnologii de ultimă oră, berea are un caracter distinct şi o aromă naturală echilibrată. 

LA MULȚI ANI, ALBACHER!
Anul acesta, Berea Albacher împlinește în 2018 zece ani de la lansare. Și în prag de sărbătoare, voi bea cu prietenii un pahar din măestria cu care ești făcută. Vom ciocni ca să se audă până la Lancrăm, gândindu-ne că nu ți-ar sta rău cu încă o distincție Gold Award la competiția internațională World Selection, organizată de Monde Selection Belgia, şi vom cânta următoarele versuri…

Zece întâmplări ciudate și-o minune
Te-au adus pe masă, zece
Zece vecini se tot miră
Cât ești de gustoasă.

Zece zile trec absurd de nu știu
Nu știu cum, nu știu pe unde, nu știu
Zece vieți de-aș bea din tine
Tot ar fi puține.

Două spice, paralele,
Raze, ofuri paralele și
Lumina de la ele
Pentru tine toate.

Un trifoi cu patru frunze
Zâne, baghete fermecate și
Tot cerul peste ele.
Pentru tine toate

Zece întâmplari ciudate și-o minune
Te-au adus pe masă, zece
Zece vecini se tot miră
Cât ești de gustoasă

Zece zile trec absurd de nu știu
Nu știu cum, nu știu pe unde, nu știu
Zece vieți de-aș bea din tine
Tot ar fi puține.

Nouă stele, împlinite
Licurici, parfum în noapte și
Toții elfii din roman
Pentru tine toate.

Tot soarele dinspre seară
O potcoavă sus departe, și
Comoara de pe Titanic
Pentru tine toate.

Zece întâmplari ciudate și-o minune
Te-au adus pe masă, zece
Zece vecini se tot miră
Cât ești de gustoasă

Zece zile trec absurd de nu știu
Nu știu cum, nu știu pe unde, nu știu
Zece vieți de-aș bea din tine
Tot ar fi puține.
SPUNE NU ALCOOLULUI LA VOLAN!

O cauză importantă de producere a accidentelor rutiere o reprezintă consumul de alcool. În toţi aceşti ani, după ce autovehiculele s-au înmulţit în ţara noastră, s-a înregistrat o creştere a numărului de persoane depistate la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Vă rog, în încheierea acestui articol, să nu vă mai urcaţi la volan după ce aţi consumat alcool. Berea nu este energizant, chiar şi ea poate duce la grave accidente în urma cărora s-ar pierde vieţi nevinovate. FIŢI RESPONSABILI!