stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Am(ber)echet un somn liniștit

Cum arată pentru mine un somn plăcut? Aceasta este întrebarea zilei.
Ei bine, eu unul consider că reuşesc să mă odihnesc destul de bine; practic adorm imediat ce mă întind în pat. Cam toate zilele sunt epuizante pentru mine, ceea ce duce la un somn lin pe timpul nopţii.
Dar nu toate persoanele sunt aşa. Cunosc foarte mulţi oameni care se chinuie să adoarmă chiar şi atunci când sunt foarte obosiţi.

Cum influenţează somnul organismul uman
Mai mulţi cercetători au studiat de-a lungul anilor cauzele somnului rău, începând de la numărul de ore dormite până la modul în care oamenii dorm. Iată câteva efecte negative pe care le-au descoperit:

-          Starea de oboseală continuă
-          Stres necontrolat
-          Imunitate scăzută
-          Concentrare aproape de zero
-          Creativitate nulă
-          Viteză de reacţie redusă

V-am trezit puţin interesul, nu? Cred că o parte dintre voi vă întâlniţi cu aceste minusuri. Ce este şi mai important, este faptul că lipsa unui somn de calitate afectează performanţa pe timpul zilei, fie că suntem la locul de muncă sau o petrecere. Nu mai judecăm raţional, nu mai reacţionăm cum trebuie şi nu mai comunicăm coerent.

Îmi permit acum să dau câteva sfaturi pe care eu le pun în practică de mult timp şi care mă ajută să am un somn excelent.

1. Dormiți cât trebuie. Adică dacă fie că dormiți pe timpul nopţii sau pe timpul zilei, o faceți degeaba dacă nu respectaţi un program de câteva ore. Cel mai indicat este necesarul mediu de somn.

Vârsta                                                                  Ore necesare de somn
Școlari 5-12 ani                                                    10-11
Adolescenți și preadolescenți 12 – 18 ani            8,5-10
Adulți (peste 18 ani)                                             7-9


Cele 6 ore de somn; mit sau realitate?

Există oameni care respectă cu stricteţe cele 6 ore de somn, au un stil de viaţă sănătos bazat pe alimente bio, dar aceşti oameni sunt foarte rari, cam cum a devenit Floarea de Colţ în ţara noastră. Deci nu este deloc un mit. Chiar se doarme 6 ore şi acest interval ajută foarte mult organismul.

2. Cea mai bună perioadă de somn este 22:00 - 06:00
Corpul uman începe să se relaxeze cel mai bine după ora 22. Atunci se spune că al nostru creier intră într-un proces de stagnare, iar muşchii nu mai produc acid lactic. Ţesuturile se regenerează în caz că au fost forţate.

3. Aparatele tulbură somnul înainte de culcare
Aici mă refer la televizor, calculator, tablete, telefoane. Nici mitul filmelor bune nu este relevant. Pentru unii pare relaxant să vizionezi un film seara, dar ochii duc spre creier un surplus de oboseală, cu mult peste ce s-a acumulat pe timpul zilei şi asta face ca orele de somn să nu mai ajute în totalitate.

4. Exerciţii înainte de culcare
Orice ce tip de exerciţiu este benefic înainte de culcare, chiar şi câteva flotări sau genoflexiuni. Cu ajutorul lor corpul îşi reface energia pentru a doua zi.

5. Mâncarea
În comerţ sunt multe alimente care produc un somn lin. Ceapa, de exemplu, ajută foarte mult, dar atenţie, produce şi balonare. Ceaiurile de muşeţel sau de tei, de asemenea, sunt excelente pentru a dormi liniştit. Laptele cald, bananele (acestea produc energie a doua zi), cartofii, sunt foarte potrivite.

6. Baie caldă înainte de culcare
O baie caldă relaxează corpul şi predispune la somn după ce ziua grea s-a încheiat.

7. Spune NU cafelei sau ţigărilor, de asemenea nu consuma seara Coca-Cola
Cel mai indicat ar fi consumul unui pahar de vin roşu, seara, după masă şi înainte de baia caldă, asta cu o oră înainte de somn. Nu există efecte negative în acest sens.

8. Temperatura camerei
Pentru ca somnul să fie excelent, trebuie ca temperatura să fie uşor răcoroasă, undeva între 16-19 grade.

9. Patul, perna, salteaua
Contează foarte mult pe ce dormi pentru a avea un somn liniştit. Patul să fie spaţios, perna nici prea tare, nici prea moale, iar salteaua să fie de calitate, ca de exemplu salteaua Amber.

Despre salteaua Amber
Amber este o saltea de generație nouă, produsă în Bulgaria. Datorită tehnologiei de fabricație, Amber va avea grijă de corpul tău, eliminând durerile și anchilozările, dimineața te vei trezi mult mai reconfortat și odihnit, după un somn profund și liniștit.

De ce să alegi salteaua Amber
Pentru că există o perioadă de testare de 100 de nopţi. Poţi face orice doreşti pe această saltea, iar dacă nu îţi place de ea, vei primi integral suma plătită pentru aceasta.

AMBERFOAM ÎN HUSA PENTRU SALTEA
Spuma Amberfoam® brevetată de noi, îmbogățită cu chihlimbar, acoperă întreaga saltea și preia tensiunea din corp, are efect calmant și elimină durerile din ceafă, articulații și mușchi. Atingerea directă a chihlimbarului de corp asigură un somn mai liniștit, mai profund și odihnitor.

SPUMĂ HR (HIGH RESILIENCE) CU 7 ZONE DE CONFORT
Știai că în corpurile noastre sunt 7 zone de greutate care exercită tensiune asupra saltelei? De aceea, am proiectat spuma HR exact cu 7 zone de confort. Astfel, sarcina este repartizată în mod egal, iar corpul se odihnește în mod eficient.

SISTEMUL MULTI POCKET SPRING
Peste 500 de buc/mp de arcuri individuale învelite (în material textil nețesut) îți vor susține corpul în timp ce dormi. Neînțelese de multe persoane, aceste arcuri sunt obligatorii pentru fiecare model avansat de saltele, garantând saltelei ventilație, aerisire și răcoare. Scârțâit? Îți garantăm că nu vei auzi nimic.

SPUMĂ CU MEMORIE DE DENSITATE RIDICATĂ

Spuma cu memorie reacționează la căldura corpului, preluând curbele anatomice, creând senzația de plutire.

Economiseşti timp şi efort

Dacă dorești să renunți la salteaua Amber, reprezentanţii firmei vor veni să o recupereze. Nu vei fi implicat în organizarea logistică, nici obligat nu vei fi la servicii de curierat și achitarea acestora. Curierii vor veni la o oră convenabilă pentru tine și vor recupera Amber fără să plătești nimic!

Cumpără salteaua online

Modalitatea tradițională de achziționare a unei saltele nu funcționează în folosul clientului. Cutreierarea magazinelor, sute de modele, vânzători insistenți și grosolani care în loc să ajute oamenii doar îi încurcă. Nu pe ultimul loc sunt și suprataxele imense pentru întreținerea acestor magazine, pe care le plătim noi, cumpărătorii. Câteva minute într-un showroom nu ar fi suficiente pentru a aprecia dacă salteaua este confortabilă pentru dumneavoastră. La prima vedere, vă poate părea un produs perfect, dar în caz că sunteți nemulțumiți nu are cine să vă restituie banii. Este absurd acest fapt și trebuie combătut. Cu Amber s-a creat un model online care elimină toate verigile inutile precum magazine, sute de modele, vânzători nepoliticoși și producători incorecți. Economisiți timp, bani, nervi și experiențe neplăcute. Ce poate fi mai plăcut decât atât?