stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Sursa noastră de sănătate începe cu Aquatique

Apa este cel mai important lichid în dezvoltarea psihomotorie a copiilor și așa tind să cred că va rămâne, indiferent de vârsta lor. Toate organele interne au nevoie de apă pentru o dezvoltare corectă și pentru o mai bună funcționare la parametrii optimi. Dacă hidratarea nu există la copii, se va trebui apelat la medicamente, ceea ce nu este deloc indicat. Este exclus să le dăm celor mici apă minerală carbogazificată. Apa plată este cea mai bună alegere!
Apa plată este vitală pentru copii

Iată și motivele pentru care eu aleg una singură: AQUATIQUE

Apa Aquatique regenerează celulele - ajută oxigenul să fie absorbit cât mai eficient la nivel celular.
Îmbunătățește digestia - lipsa unei cantități suficiente de apă din organism duce la constipație și generează o mulțime de probleme adiacente.
Ajută la funcționarea optimă a circulației - când apare deshidratarea, sângele se îngroașă, îngreunând funcționarea sistemului circulator. Așadar, cel mic se va simți obosit și va acuza dureri de cap.
Reglează temperatura corporală- apa plată ajustează temperatura corpului, răcorindu-l pe interior.
Spală rinichii și detoxifică ficatul - apa plată ajută la eliminarea excrețiilor din organism și previne formarea pietrelor la rinichi.

De ce aleg apa plată în detrimentul celei minerale

Eu, unul, ca tată nu mă aventurez să îi dau copilului meu să bea apă din fântână sau de la cișmeaua din parc. Chiar și apa de la robinet, plină de clor, dar care se vrea a fi potabilă, poate fi cu greu tolerată de stomăcelul copilului. Optez tot timpul pentru apa minerală îmbuteliată – obligatoriu plată și cu un conținut scăzut de sodiu.
Apa plată conține un număr cât mai scăzut de nitrați, fiind și cea mai bună de băut. Nitrații sunt substanțe toxice, care suferă transformări până când devin cancerigene și predispun și la diferite afecțiuni (printre care tulburări respiratorii, methemoglobinemie.

Cum trebuie să fie o apă ca la carte

- apa trebuie să fie pură din punct de vedere microbiologic
- apa trebuie să aibă un conținut de minerale mai mic de 500 mg/l, un conținut de nitrați cât mai mic și să fie săracă în sodiu
- să aibă un PH optim consumului permanent, ph-ul neutru 7 sau ușor alcalin

Recomandate sunt apele minerale naturale plate cu o mineralizație sub 500 de mg/l, cu un conținut de fluor mai mic de 1,5 mg/l și de nitrați (azotați) sub 10 mg/l. Unele dintre aceste ape minerale naturale plate sunt atestate clinic de către Societatea Română de Pediatrie sau alte institute de profil și poartă pe eticheta mențiunea "Recomandată pentru prepararea hranei sugarilor".

De la ce vârstă trebuie introdusă apa în alimentația bebelușului

Experții spun că a da apă unui bebeluș este inutil și poate fi chiar dăunător înainte de vârsta de 6 luni. Abia după această vârstă se poate introduce apa în dieta lor, mai ales dacă aceștia sunt alăptați la sân, sau pur și simplu se hrănesc cu lapte formulă.
Eu recomand mai departe apa minerală plată fiindcă nu trebuie fiartă. Sunt mulți părinți care fac acest lucru și este foarte greșit, deoarece precipită calciul și concentrează mineralele din apa plată. Este suficient să fie încălzită până la 70 de grade C, căci este microbiologic pură și prin fierbere nu se elimină decât microbiologia.

Așadar, recomandarea mea rămâne Aquatique!

Aquatique, parte a grupului Romaqua, a fost aleasă în 2017 pentru al doilea an consecutiv cea mai de încredere apă minerală plată pentru sugari și copii mici în cadrul topului realizat de revista Forbes România.