stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Cum pot bolnavii de cancer să comunice mai uşor cu aplicaţia VIA Împreună

Pentru bolnavii de cancer viaţa nu este ca cea pe care o vedem noi de zi cu zi. Ei se chinuie, numără zilele şi nopţile, se gândesc la bucuriile şi tristeţile care i-au lovit până ca acest “tsunami” al bolilor să le intre în casa sufletului. Dar există şi o speranţă, iar ei au dreptul să se bucure de ea. Există un mediul online al lor, în care îşi pot împărtăşi această luptă cruntă. Această speranţă poartă numele de VIA, o aplicaţie românească de mobil, care vine în ajutorul lor.
Pe lângă chinul prin care adolescenţii bolnavi de cancer trec, aceştia sunt supuşi și unei alte probe dificile – cea psihologică. Din fericire, parcursul lor va fi unul poate mai ușor, datorită acestei aplicații menite să-i ajute.

Aplicația VIA este unică și a fost lansată de Asociația Little People. Acesta e un ONG care le dă o mână de ajutor bolnavilor de cancer din România și Republica Moldova. Aplicația are rolul de a conecta pacienții și de a-i ajuta să treacă peste perioada izolării.

De obicei, ONG-ul lucrează cu minori, iar aplicația i-a ajutat să acopere și segmentul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani. Astfel, adulții diagnosticați cu cancer pot intra mult mai ușor în contact cu alți tineri care au trecut prin aceleași experiențe. Mai mult, aplicația speră să îi ajute pe aceștia să se integreze mai ușor în societate.
Ca o persoană să se conecteze cu alte persoane care trec prin experiențe asemănătoare, trebuie să descarce aplicația VIA din Google Play sau AppStore. După ce aceasta a fost descărcată, trebuie creat un cont în câteva minute (nume, prenume, vârsta, oraşul, parolă, adresă de e-mail și diagnosticul). Foarte important! După crearea contului trebuie ales un nume de utilizator, neapărat altul decât numele real. Există posibilitatea să fie adăugată o fotografie de profil și informații despre fiecare în parte. Aşadar, aşa se pot începe conversațiile cu persoanele în cauză, iar VIA le dă și oportunitatea să participe la diverse evenimente.

De asemenea, pentru cine nu doreşte să completeze acel formular al creării unui cont, poate alege să facă şi sincronizarea contului cu reţeaua Facebook.
VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât aceștia să aibă un lucru mai puțin de înfruntat: singurătatea., a declarat Katie Rizvi (fondatoarea Asociației Little People România).

Cum găseşti oamenii în cauză
Simplu. Ca să fie descoperite cât mai multe persoane cu care s-ar putea începe discuții despre cancer sau alte boli, trebuie introduşi câţiva termeni de căutare; să zicem o localitate, un diagnostic.

Cine stă în spatele acestei idei

În spatele acestei idei stă Asociația Little People România, cea care a luat naştere la inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi în 1996 în Cluj Napoca din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie. În prezent asociația pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.
Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Fiecare activitate planificată, fiecare tabără organizată și fiecare proiect scris situează pe primul loc pacientul și familia acestuia!
Asociația Little People este dedicată promisiunii de a nu expune un pacient sau un minor în situația de boală, durere sau într-o lumină negativă și de a nu folosi imagini ale suferinței umane cu scopul de strânge fonduri sau pentru a câștiga bani. În cazul în care pacienţii doresc să facem publice anumite poze (de exemplu în cazul întâlnirilor cu celebrităţi), acordul părinţilor este cerut în prealabil.

Tot înainte ALPR, aveţi susţinerea noastră!