stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Aşa aş vrea să arate mansarda casei mele

Cu toții ne gândim la casa visurilor noastre, așa-i? Mulți dintre noi o vor mai mare, cu o terasă și balcon spațios, număr exagerat de camere spațioase, băi, holuri lungi și late, cu trofee aliniate pe ele, o sufragerie uriașă, cu un șemineu pe colț, o canapea în partea cealaltă, covoare moi pe jos și geamuri cât camera. În spatele casei un foișor, poate și un mic lac, vara neapărat o piscină, ceva care aducă relaxarea și să ne detensioneze după zile întregi de muncă.
Alții visează la o casă mai mică, dar la fel de luxoasă, nu cu multe camere și balcoane, dar destul de spațioasă și modernă. Un casă căreia să-i fie aplicată modernitatea și luxul din prezent.

Și mai sunt câțiva, puțini ce-i drept, care vor o casă a visurilor lor și mai mică. Poate cu doar cu mansardată, fără terase și balcoane, un simplu foișor în spatele casei și o grădiniță cu un hamac în care să citească.

Cam la această categorie mă încadrez și eu. M-am gândit să renovez casa bunicilor de la țară și am de gând să transform podul în mansardă locuibilă. Suprafața este alcătuită din două nivele cu o diferență de 30 cm între ele: de 60 mp. Cea înaltă, unde se vor afla camerele, de 20 mp și cea joasă, unde se va afla baia și bucatăria. Pe acoperiș la ora actuală există țiglă. Am reușit până acum să realizez izolația cu folie de plastic, vată minerală și încă o dată folie de plastic. Urmează de curând să pun și Rigips. 

La baie+bucătărie am făcut o izolație fono+ hidro.

Cât despre mansardă, îmi doresc să o fac așa…

La capitolul scară, am ales-o pe cea în spirală în detrimentul scării rustice din lemn, scării moderne din sticlă sau scării metalice retractabile.

Izolarea ei, termică și fonică, neapărat doresc să o fac prin căptușirea pereților cu polistiren sau cu alt material izolator, iar pe lângă elementele de confort evidente pe care le voi obține, voi putea face și economii la întreținere. Odată ce voi putea menține o temperatură plăcută constantă, nu voi abuza de mijloacele de încălzire sau răcire.

O izolație corectă mai trebuie să ajute pereții să respire și să îi protejeze de umiditate și de foc. O să țin cont și de ventilație, să se realizeze la parametrii corespunzători.

Încălzirea
Teoretic, mansarda se încălzește mai ușor decât un etaj sau parterul unei case. Specialistul mi-a spus să o încălzesc cu calorifere, prin pardoseală. Sfatul lui m-a ajutat să mă orientez către cea mai bună variantă pentru mansarda mea.

În ceea ce privește poziționarea aparatului de aer condiționat, nu l-am amplasat în dreptul spațiilor folosite cel mai mult; cum ar fi: patul, biroul pe care lucrez sau al bucătăriei.

Ferestrele
Ferestrele le-am ales pe cele lucarne, adică cele integrate în acoperiș. Am avut grijă să fie cât mai generoase și să le amplasez cum trebuie. Așa am din abundență lumină naturală.

Ferestrele sunt prevăzute cu plase împotriva insectelor și cu clapete de ventilare.

Mansarda este aproape gata șit tot ce mai am de făcut este s-o mobilez și decorez. Sper să am imaginație și să dau greș.

O aplicație ajutătoare de la Velux

Velux a lansat o aplicație ce le oferă proprietarilor de case șansa de a proiecta design-ul propriei camere, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360° și în realitate virtuală.

MyDaylight VELUX mie unul mi-a fost de mare ajutor la reamenajarea podului. Cu ea pot observa cum razele soarelui pot revigora și aduce beneficii încăperii, pe ecranul smartphone-ului. Ea se potrivește și pe Iphone, și pe Android, și se poate descărca printr-o simpla accesară a App Store sau Google Play Store.

Această aplicație utilizează tehnologia avansată de gaming, este gratuită și oferă oricui posibilitatea de a surprinde efectele luminii naturale asupra căminului său, printr-o simulare 360° și în realitatea virtuală.