stickere.net - Stickere Decorative si Tablouri Canvas

Bicicletă electrică, şi spune NU oboselii!

Viaţa de zi cu zi a fiecărui om înseamnă rutină, cel puţin pentru majoritatea din această ţară. Opt ore de muncă zilnică nu sunt tocmai puţine. De aici ia naştere stresul, nervii, certurile în familie şi uneori despărţirile. Probabil că unii dintre noi au câteva lucruri care îi fac fericiţi, iar cei mai mulţi se rezumă doar la unul singur: odihna, iar pentru câţiva plimbarea este ceva divin. Dar să te plimbi prin aceleaşi locuri aproape mereu, şi tot pe jos, parcă nici nu îţi mai vine să ridici capul din pământ, un pământ pe care îl cunoşti ca pe Tatăl Nostru.

Sincer, ar fi bună o bicicletă clasică, dar cum tehnologia a avansat, tind să cred că una electrică ar fi ca o îngheţată vara. Pe piaţă se găsesc o multitudine de biciclete electrice, care mai decare sofisticate şi care mai de care gata să fie încălecate de oameni dornici de testare.
Eu, unul, dacă aş avea o astfel de bicicletă, m-aş bucura de următoarele avantaje:

- voi putea parcurge distanţe mari fără să obosesc: o bicicletă obişnuită poate deveni obositoare dacă voi parcurge 20 km.
- costuri foarte mici: reîncărcarea acumulatorului presupune costuri mai mici chiar şi decât un abonament cu mijloacele de transport în comun. În plus, aceste costuri nu se compară cu cele necesare pentru un scooter, o motocicletă sau o maşină.
- lipsa reglementărilor: bicicletele electrice pot fi conduse la fel ca şi bicicletele obişnuite: fără înmatriculare şi fără impozite, astfel că trebuie doar să respecţi Codul Rutier.

Ca orice lucru de pe lumea asta, aceasta are şi dezavantaje, dar pe mine nu mă sperie. Totuşi, vi le prezint:

- are greutatea mare: acumulatorul şi motorul electric cântăresc împreună undeva la 10 kilograme, care se adăugă la cele ale bicicletei în sine. Este oarecum greu să transport bicicleta, fiindcă locuiesc la bloc şi nu am unde să o las peste noapte decât pe scara blocului.
- preţul mare: bicicleta electrică are un cost semnificativ mai mare comparativ cu cele tradiţionale, acumulatorului şi motorul electric cântăresc şi la propriu, şi la figurat. Preţul unei biciclete electrice ajunge cu uşurinţă la 3.000 – 5.000 lei.

Pe lângă acest tip de biciclete mai sunt şi trotinetele electrice şi hoverboardurile. Mai multe despre trotinete, îi invit pe cei interesaţi să fie prezenţi pe data de 16 iunie, în showroomul evoMAG, pe Splaiul Unirii nr.257-259 din București, unde 40 de modele sunt gata să fie încercate.